Ziemniaki z patelni w rozmarynie z pieczarkami i kiełbaskami z pieprzem
Składniki
- Ziemniaki | 250 gram
- Kiełbaski z pieprzem Duda | 150 gram
- Pieczarki | 150 gram
- Cebula czerwona | 1 mała sztuka
- Oliwa z oliwek | 50 ml
- Sól / Pieprz / Tymianek / Rozmaryn / Kurkuma | do smaku
Opis dania
Ziemniaki z patelni w aromatycznym rozmarynie, wzbogacone smakiem pieczarek, podsmażonej cebulki i pysznych kiełbasek z pieprzem to danie, które nie tylko jest pysznym ale także wartościowym posiłkiem. Ziemniaki są źródłem węglowodanów, a jednocześnie dostarczają błonnika, który wpływa korzystnie na trawienie. Drobiowe kiełbaski z pieprzem to doskonałe źródło białka, a pieprz dodaje nie tylko ostry smak, ale również wspomaga trawienie. Prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca w sobie intensywność smaków i wartości odżywcze.
Sposób
przygotowania
Ziemniaczki obierz i ugotuj w osolonej wodzie z gałązką rozmarynu i małą łyżeczką kurkumy.
Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmaż pokrojoną w piórka cebulę a następnie dodaj pyszne kiełbaski z pieprzem pokrojone w plastry oraz przecięte na poł pieczarki. Całość smaż na średnim ogniu przez około 5 minut. Następnie dodaj ugotowane, odcedzone i pokrojone w kawałki ziemniaczki. Smaż aż nabiorą rumianego koloru. Całość dopraw do samku solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Smacznego!
Składniki
- Ziemniaki | 250 gram
- Kiełbaski z pieprzem Duda | 150 gram
- Pieczarki | 150 gram
- Cebula czerwona | 1 mała sztuka
- Oliwa z oliwek | 50 ml
- Sól / Pieprz / Tymianek / Rozmaryn / Kurkuma | do smaku